Herfstkoffie Trends: Dit zijn de must-try dranken dit najaar

De ‘R’ zit weer in de maand en dat betekent dat de herfst voor de deur staat. Bij LeRine zijn we dól op dit seizoen. Hoewel we genoten hebben van ijskoffies in de zon, kunnen we niet wachten om weer op te warmen met kopjes koffie en cosy regendagen. Elk seizoen brengt nieuwe koffietrends met zich mee, zo ook dit najaar. We hebben een aantal must-try herfst dranken van 2024 voor je op een rij gezet, zodat je jouw koffie routine een herfstachtige upgrade kunt geven!

herfstkoffie trends

Pumpkin spice latte

De pumpkin spice latte kennen we allemaal; zodra die op het menu staat, weten we dat het herfstseizoen is begonnen. We trappen dus af met deze klassieker. Maar om hem net een beetje op te ‘spicen’, maken we de siroop zelf! De combinatie van (haver)melk met de warme, kruidige tonen zorgt voor de perfecte drank om jezelf op te warmen. Ontdek hier hoe je eenvoudig je eigen pumpkin spice siroop kunt maken, om van elke koffie een pumpkin spice latte te maken.

Maple cinnamon cortado

Laat je niet misleiden door zijn schattige uiterlijk- de smaak is krachtig! Een cortado biedt, wat ons betreft, de perfecte balans tussen espresso en gestoomde melk. Voor een herfstige twist voegen we maple syrup en een vleugje kaneel toe. Het is snel te maken en het geeft een warme, zoete smaak, zonder de intensiteit van de espresso te verbergen. Zo maak je ‘m!

Hazelnoot mochaccino

A hug in a mug. De hazelnoot mochaccino is een herfst-twist op de klassieke cappuccino. Thuis kun je eenvoudig een ‘caffé mocha’ maken, en met een scheut verse hazelnoot siroop geef je het net dat beetje extra. Wist je dat onze 01. Guatamala bonen hier heel lekker bij smaken? Een espresso roast gebaseerd op de zacht-zoete smaken van melkchocolade, hazelnoot en karamel. Zo wordt het een groot mocha-feestje!

(Dirty) Chai latte

Net wat meer nodig dan bovenstaande koffiedranken? Probeer dan eens een Chai Latte. De warme specerijen van Indiase Chai zoals kaneel, kardemom en gember combineren heerlijk met gestoomde melk. Wil je het beste van twee werelden? Make it dirty! Bij een dirty chai latte voegen we alsnog een shot espresso toe voor wat extra pit.